Historie

Da de britiske soldater i 1860 stormede den kinesiske kejsers sommerpalads blev de mødet af fem små hunde, der tappert forsvarede deres ejer,  enkekejserindens, livløse legme.

Den kejserlige familie var flygtet, men enkekejserinden var tilbage med sine hunde, hun begik selvmord, da slottet blev stormet.

Hundene lignede intet soldaterne havde set før, og de ​​kom til England, den ene endte ved dronning Victorias hof.

Her er årsagen til at vi i dag har pekingeseren.

I 1970’erne,  har pekingeseren sine gode tider i Danmark, dengang var den af ​​de mest populære racer herhjemme.

Vores dages Pekingeser er som i 1860 ‘erne en meget eksklusiv race. I Danmark er der få, men meget talentfulde opdrættere – disse kan kontaktes gennem Dansk Kennel Klub  (DKK) og klubben for små selskabshunde (canis-minor)

Hvis du vil have en sund og mentalt velfungerende  pekingeser er vigtigt at sikre, at den har en stamtavle fra DKK. Der er ikke mange hvalpe til rådighed i DKK, men der er undertiden hvalpe.

Ikke alle pekingeser fra DKK behøver blive udstillings champions. Om du ønsker en pekingeser til udstilling eller blot som ven så vil det være fornuftigt at få en fra et opdræt  hvor der er en vis forventning om at dyrlægen ikke bliver ejers nye bedste ven. Pekingeseren er en vidunderlig familiehund for mange mennesker.

De kinesiske kejsere opdrættede Pekingesere. De værdsatte racen så meget, at de havde ammer af mennesker og havde deres egne paladser.

Lad os i dette århundrede tage omsorg for at bevare disse racerene individer,  således at de forsat vil være her i fremtiden. Lad os tage os af disse dejlige hunde, lad os sprede kendskabet til dem, lad os gøre vores til at de fortsat vil have en historie også i 2160.